Den webside bruger cookies. Læs om cookies

Bed and Breakfast-ophold for havørred-lystfiskere på Sydfyn
Specielt for lystfiskere

 

Lystfiskerparadis på SydfynFamilieweekend-lystfiskere-solnedgang

Er du passioneret lystfisker, er Horne Land et oplagt sted at holde ferie. Vandet omkring halvøen byder på et fint udvalg af fisk, blandt andet er der gode muligheder for at fange havørred, torsk, hornfisk og skrubber fra kysten.

 

Den varierede kyst byder både på rolige vige med lavt vand, og bugter med dybere vand og strøm tæt ind under land. Du kan finde gode, afskærmede pladser, uanset vejret og årstiden, og der er mulighed for at fange torsk og ørred det meste af året. De seneste år er fluefiskeri fra kysten blevet særdeles populært, men mange foretrækker stadigt at bruge blink eller wobler.

 

Kun få minutters kørsel fra Roosengården finder du en håndfuld af Horne Lands fineste fiskepladser:

 

Egsmarken

Flere områder med sandbund, men bundforholdene veksler noget. Vi anbefaler at medbringe waders. Der er mulighed for at fange havørred i februar, marts, april og maj samt i september og oktober. Fra oktober til april også torsk. Familieweekend-lystfiskere-fiskerPerioderne for skrubber og hornfisk: Se nedenstående omtale af Stensbjerg Knæ.


Der er badebro og offentligt toilet nær parkeringspladsen ved Egsmarken.

 

Stensbjerg Knæ

Ved Stensbjerg Knæ er der dybt vand nær nær kysten, og der er ikke brug for waders. Variende bundforhold. I marts, april og maj, samti september og oktober er der muligheder for at fange havørred. Sæsonen for skrubber går fra juni til januar, og der kan fanges hornfisk i maj og juni.

 

Kalvøre

Det lille område ligger nord for Bøjden er velegnet til vadefiskeri. Området er især populær hos lystfiskere, som fisker  havørreder. Disse kan fanges fra januar til marts, og igen fra september til december. Familieweekend-lystfiskere-udsigtChancerne er dog bedst i marts og april samt i oktober, november og december. I sommermånederne juni og juli kan der også fanges hornfisk.

 

Sønderhjørne og Knæet

Sønderhjørne og Knæet udgør i praksis ét dejligt langt stræk. Bundforhold og fangstmuligheder er da også de samme: Der er stenet bund, dybt vand, og det er ikke nødvendigt med waders.

 

Mulighed for hornfisk i maj og juni måned, skrubber fra juni til januar samt torsk fra oktober til april. Der er hele året rundt mulighed for at fange havørred, men månederne marts, april, maj, juni og juli, samt september og oktober er bedste.

 

Alle de nævnte områder har fået plads i bogen "Havørred Guide Fyn, Langeland & Ærø - 117 Fine Fynske Fiskepladser." Her får Sønderhjørne og Knæet disse ord med på vejen: 

"De bedste pladser på Horne Land. Storstenet klintekyst, der hvert år giver mange og store havørreder. I vinterhalvåret fanges de fleste fisk på kraftigt spinnegrej, men i sommerhalvåret tager fluegrejet over, og natfiskeriet omkring Sønderhjørne Stenen kan være forrygende."Familieweekend-lystfiskere-badebro

 

Hvis det ikke er nok med kystfiskeri og snøre, kan M/S Bjørnø være en mulighed. Kutteren sejler ud på dagsture fra Faaborg Havn hver dag hele året rundt. Kutteren har plads til 12 passagere, men sejler med minimum otte passagere. M/S Bjørnø kan chartres til gruppearrangementer.

 

Yderligere information og booking:
Tlf: 62 61 06 98

 

Er drømmen en dag ved søbredden, så har vi Svanninge Put & Take, der ligger 9 km. væk. Søen er op til 7 meter dyb og er velegnet til medefiskeri samt fiskeri med flue- og spinnegrej. Der er mulighed for aborre fra august til marts samt i juni. I månederne juni, juli, august og september kan der også fanges sandart. Her er ingen fangstbegrænsninger, men fiskeri kræver medlemskab.

 

Se flere fynske Put & Take-søer her

 

Yderligere information og kortsalg: Jagt og Fiskeri v.Hardy Pedersen, Lagonis Minde 8, 5600 Faaborg, tlf: 62610660.

Kilder: "Havørred Guide Fyn, Langeland & Ærø - 117 Fine Fynske Fiskepladser", www.sportsfiskeren.dk og www.horneland.dk

 

 

FiskepladserGoogleMaps

Se fiskepladser

Klik HER for at se fiskepladserne på Google Maps.

 

 

Tæt på ...

 

Købstaden Faaborg

 

Dejlige badestrande

 

Det sydfynske Ø-hav

 

Naturskøn golfbane

 

Svanninge Bakker og Bjerge

 

Fine havørred-fiskepladser

 

Steensgaard Herregård

 

Hvedholm Slot

 

Den berømte Falsled Kro

 

Øhavs-stien

 

Fredet fuglereservat


Fyens eneste rundkirke